Så gör du ett asiatiskt julbord

Det traditionella julbordet har bestått i urminnes tider. Men den senaste tiden har nya influenser letat sig in på julbordet. Om du gillar asiatiska smaker finns det mycket härlig julmat du kan göra.

Det svenska traditionella julbordet har länge varit det enda julbordet. Men i dagens moderna samhälle är julbordet föränderligt och det tillkommer hela tiden ny mat. I juletider när julborden duggar tätt kan det vara kul att testa en annan form av julbord. Det asiatiska julbordet har kommit att bli ett väldigt uppskattat julbord. Om du vill göra ett eget asieninspirerat julbord kan du utgå från den svenska julbordsbasen med skinka och kött i kombination med asiatiska smaker. Hos nybergsdeli.se kan du hitta bra skinka till ditt julbord. Det är kött från djur som är födda och uppväxta i Sverige.

“Sesamolja är också perfekt i dressing till nudelsallad.” Läs mer här

Välj klassiska asiatiska smaker

Om du vill bjuda på ett mer asiatiskt julbord är rätter som sashimi, riskuddar med rå fisk eller skaldjur, tempurafriterade råvaror som avokado och tigerräkor, dumplings samt olika sushirullar perfekt att fylla julbordet med. Du kan även göra gravad lax och sill med en touch av Asien. Olika nudelsallader med kyckling, biff eller räkor är också gott att servera. Drycker som du ska servera till är den alkoholhaltiga drycken sake och asiatiskt öl. Klassiska asiatiska smaker är sesam, chili, koriander, lime och ingefära. Du kan inspireras av olika länder i Asien och mixa lite olika rätter.