Planera veckans indiska meny med matkasse

Att äta god och för själen nyttig mat är inte alltid det enklaste, speciellt inte om man arbetar heltid. Då blir det ofta att man köper hem något halvfabrikat och väl hemma blir det svårt att fantisera ihop en måltid. Nu har fler insett att det blir enklare att planera om du gör det en vecka i förväg. Leta upp schyssta recept och beställ hem en färdigpackad matkasse. Här kommer lite menyförslag för veckan!

Det sägs att den indiska kvinnan fick det svårt att frigöra sig från köksarbetet på grund av att indisk mat tog så lång tid att laga. Så är det inte idag, och det mesta går att få ihop relativt snabbt. Snabbare går det med en matkasse hem till dörren, välj mellan flera olika och kolla vilka som erbjuder det bästa priset och den snabbaste leveransen.

Ingredienserna du behöver till dörren

Indiska ingredienser är ofta inte dyra. Basen är ofta kokosgrädde, kikärter, spenat och spiskummin och allt går att beställa hem till låga priset. Kanske är siffran inte ny för dig: 14 gram kött är vad vi förväntas äta som mest om jorden inte ska ta katastrofal skada. Då passar det ju alldeles utmärkt att planera för en indisk matvecka, eftersom Indien stoltserar med att vara lite av en vegetarisk nation.

Genom att planera veckans måltider så att måndagen, tisdagen och resten av veckan redan är klar är ett av de bästa sätten att minska sitt matsvinn och äta mer hälosamt. Dessutom blir det ju lite godare om du lagar efter recept, tycker vi. Här kommer lite inspiration på vad du kan äta.

Den kanske mest populära indiska grytan i Sverige är palak paneer! Varför inte göra sin egen? Basen består av indiska kryddor och kokosgrädde, och paneerosten kan du köpa färdig i välsorterade butiker eller på indiska livs.

Prova göra en indisk sizlar-gryta. Laga maten på hög värme på metallfat, det är en teknik som skapades i Bombay på 60-talet. Läs ett recept i DN, inga dyra ingredienser behövs men grytan blir riktigt god, vi lovar!