Den asiatiska restaurangen – tips!

Asian fusion har blivit en hit. Att äta asiatiskt med lite andra influenser från olika länder har blivit älskat av allt fler. Kanske går du själv i tankarna att starta upp en asiatisk restaurang. Då kan du få tips här.

Asiatisk mat tar allt mer andelar och har fått ett otroligt gott rykte på senare tid. Men då talar vi inte bara om rent kinesiskt eller 100-procentigt japanskt utan om en rad blandningar från flera asiatiska länder, kanske rent av mixat med europeiska inslag. Ja, även mattrender kommer och går. En mixad restaurang brukar även bli mer intressant att inreda och skapa meny i. Hos PEN Products kan du som är en nybliven krogägare hitta rätt restaurangutrustning för asiatisk restaurang och bli den nya stjärnan på restauranghimlen.

asiatisk matRätt inredning för en asian fusion-restaurang

Vad vill du få fram som mest när du öppnar upp en asiatisk restaurang? Tänk på att det finns många asiatiska krogar runt om i Sverige och att du därför kan behöva hitta en egen nisch för att få folk att få upp ögonen just för din restaurang. Menyn måste vara ordentligt planerad och utarbetad, likaså interiören. Vill du satsa på en enkel inredning med fokus på ljussättningen som exempelvis restaurang Farang eller Miss Voon i Stockholm? Eller känner du för att få in färger och motiv som hör Asien till?

En väldesignad restaurang med ett häftigt koncept smäller högre än någonsin idag. Ett koncept kan till exempel vara att satsa på asiatiska drinkar i baren blandat med enbart ekologiska och hållbara råvaror och kryddor. Ett annat kan vara att ha retorvibbar med chic stämning där du satsar mer på det traditionella av Asien, med en modern tvist som passar in. Det kan också vara kul att mixa Asien med Europa eller USA för att få till en riktigt ball kombination. En annan idé kan vara att inreda din asian fusion-restaurang med olika avdelningar som i varje avdelning visar upp Asien från olika sidor. Ett kul koncept som alltid får besökare att återvända för att testa en ny avdelning. Kanske du även kan göra olika menyer för varje avdelning för en rejäl omväxling.